Mijn naam is Erik Veltink en kom uit het kleine dorpje Lutten, onder de rook van Slagharen. Sinds het begin van de digitale camera ben ik verknocht aan deze hobby.

Begonnen met een Kodak 2MP camera, vervolgens overgestapt naar de Sony F828, een geweldige camera waarmee je toendertijd prachtige plaatjes kon schieten. In 2008 besloot ik om over te stappen naar de spiegelreflex camera's. Het werd een Canon 450D met een 17-85 mm lens. De collectie objectieven werd al snel uitgebreid met een macro lens en een 70-200 mm lens. Na een aantal jaren trouwe dienst werd de 450D vervangen voor een Canon 7D. Dat was qua snelheid een hele overgang en dus kon ik de mogelijkheden goed benutten. In 2017 heb ik de overstap van APS-C naar Fullframe gemaakt. Ik kocht de Canon 6D mark II en heb daar heel veel mooie foto's mee kunnen maken. 

Mijn voorkeur voor fotografie gaat uit naar de volgende onderwerpen: natuur, macro en evenementen.

Bij natuur moeten we denken aan o.a vogels, eekhoorns en andere dieren. Bij macro gaat mijn voorkeur uit naar vlinders, libellen en paddenstoelen. Tijdens evenementen vind ik het ontzettend leuk om de bands, die bij deze evenementen optreden, vast te leggen. Bij feestweek Lutten en Bouwvakfeest Oud-Lutten ben ik de vaste fotograaf/vrijwilliger.