Paramotorvliegers in Oud-Lutten

Afgelopen vrijdag tijdens de opening van het Bouwvakfeest Oud-Lutten waren er 5 paramotorvliegers in het luchtruim boven Oud-Lutten. Hier heb ik toen al een aantal foto's van kunnen maken, maar doordat ik mijn lens voor in de feesttent alleen bij me had kon ik niet zoveel.

Na afloop vrijdagavond waren de paramotorvliegers in de tent en daar kregen ze vragen van bezoekers of ze niet een keer mee konden vliegen met een tandembuggy. Dit kon natuurlijk geregeld worden en maandagavond was het zover. Eerst werd er een proefvlucht gemaakt met een normale paramotor om te kijken of het thermisch al verantwoord was.  Na deze vlucht konden de vier dames om de beurt mee. 

Wat is paramotorvliegen

Het typerende van paramotorvliegen is, dat er met een scherm gevlogen wordt. Een scherm heeft in tegenstelling tot een normale vleugel geen starre hoofdconstructie. Het scherm ziet er voor de leek uit als een parachute, maar het is het niet. Tijdens de vlucht neemt het scherm de vorm van een vleugel aan.
Er zijn twee versies van paramotors: de voetstarter en de trike. Bij de voetstarter draagt de vlieger de motor als een rugzak op de rug en wordt er met de benen van de vlieger gestart en geland. De paramotortrike is een soort driewieler waar de vlieger in zit. De motor zit dan gemonteerd op de trike zelf. Bron: knvvl.nl 

Van de eerste paramotorvlieger kon ik een paar mooi foto's maken doordat hij mooi laag over vloog. 

Paramotorvlieger in Oud-Lutten

Paramotorvlieger in Oud-Lutten

Paramotorvlieger in Oud-Lutten

Paramotorvlieger in Oud-Lutten